Onze filosofie

Gemeenschappelijke waarden, duurzame ontwikkeling en unieke projecten.

"Technisch materiaal voor expedities"

"Wij maken het robuust" dit is onze richtlijn. We willen dit bewijzen voor onze klanten door onze producten bloot te leggen aan de zwaarste omstandigheden. Alle onze (nieuwe) producten, assemblages en componenten worden steeds getest in het laboratorium en doormiddel van praktijktesten. Naast dit testen wij onze producten extra onder de extreme belastingen van natuur. Want; “Niets is ruiger dan de natuur”. Om deze reden hanteren wij ongebruikelijke tests en worden onze producten uitgerust in verschillende expedities. Hier worden de producten blootgesteld aan extreme omstandigheden. Dit doen wij in samenwerking met expeditieleiders Burkhard en Sabine Koch. Al jaren zijn beide globetrotters onderweg op alle continenten van de wereld. In 2007 heeft promesstec hun eerste expeditie truck uitgerust voor een jaar durende Afrika-tour. Deze truck genaamd “Pistenkuh” is gemaakt om zelfvoorzienend te kunnen overleven in de wildernis. Tijdens de expedities is het belangrijk om voortdurend op de hoogte te zijn van tempraturen in de motor, assen, tandwielen en vulniveaus van de tanks. Dit is een uitdaging omdat de eisen voor slijtage extreem hoog is. De sensoren moeten bestendigd zijn tegen extreme trilling, hitte, kou, stof, etc.. Inmiddels hebben de expeditie trucks van “Pistenkuh” honderdduizenden kilometers gemaakt door Afrika, Australië, Eiland en Oost-Azië waar de producten zich goed hebben bewezen. Daarom zeggen wij robuuste kwaliteit voor veiligheid en succes!

naar de homepage
pistenkuh.de
pistenkuh.de
pistenkuh.de

Foto © www.pistenkuh.de

"Een sportief bedrijf"

De gezondheid en het welzijn van onze medewerkers is erg belangrijk voor ons. Wij ondersteunen en promoten al vele jaren verschillende sportieve activiteiten. Of het nu een stadsrun; de Bentheimer Waldlauf-run is. Of de Schüttorfer Höllenlauf een van de zwaarste run-evenementen van Duitsland. Promesstec is aanwezig als een deelnemer met het eigen team. De focus ligt hier niet alleen op prestaties, maar ook op algemene fitheid en de teamgeest. Bij promesstec gebruiken veel medewerkers gebruiken de fiets als dagelijks vervoer naar het werk. Wij zien een fiets niet alleen als vervoersmiddel maar ook als trainingsapparaat. Onze teamgeest is geschikt voor uitdagingen en voor ons succes!

naar de homepage naar de homepage
Schüttorfer_Höllenlauf
Schüttorfer_Höllenlauf
Schüttorfer_Höllenlauf

Foto © www.promesstec.com

"Global Fire Fighters Germany"

Global Fire Fighters Germany is een project dat humantaire hulp aanbiedt in Zuid-Amerika en Zuidoost-Azië. Dit wordt uigevoerd door brandweermannen Jürgen Sprengel en Harald Schilleger. De twee gepassioneerde brandweerlieden voorzien deze landen met apparatuur en training. Met ruim 10 jaar ervaring hebben ze hulp geboden in landen als Griekenland, Vietnam en Maleisië. De reizen vinden plaats in een speciaal gemaakte expeditie truck, die wordt gebruikt voor seminars. Het voertuig wordt aan de meest extreme weeromstandigheden en zware ritten blootgelegd. De Fire Fighter Truck heeft al meer dan 120 duizend kilometer afgelegd. De vraag die ze zichzelf steden was: “Wie kan ons voortuig voorzien van meettechniek die bestand is tegen deze zware omstandigheden?”. Het antwoord was snel gevonden: promesstec GmbH in Schüttorf. Het voortuig was snel voorzien met sensoren voor niveau sensoren van de diesel en watertanks en temperatuur instrumentatie voor het bewaken van de motor en transmissie. Dit wordt allemaal aangestuurd in de cabine met zelf speciaal ontwikkelde software. Wij wensen de Global Fire Fighters en goede en veilige reis!

tv reportage radio reportage krant
global fire fighter germany
global fire fighter germany
global fire fighter germany

Foto © www.promesstec.com

Akkoord

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze website te gebruiken, gaat u ermee akkoord dat cookies worden ingesteld Meer informatie